Email за секој студент

Листа на креирани е-маил адреси за студентите запишани во студиската 2011/2012 година.

Студентите со следните е-маил адреси лозинките можат да ги подигнат од компјутерскиот центар на Економски факултет – Прилеп.


Економскиот факултет – Прилеп е горд да ви го претстави Microsoft Office 365 за Образование – кој вклучува е-маил пораки, инстант пораки, групни видео и аудио разговори, и документи со можност за онлајн пристап и едитирање. Со Office 365, студентите, факултетот и вработените имаат слободен пристап до истите одлични Office 365 алатки кои денес ги користат бизнисите низ целиот свет:

Емаил и календар       Клауд-базираниот емаил и календар обезбедени од Microsoft Exchange Online преку ваш домеин. 25 GB за секој корисник.

Веб конференцирање Видео и аудио состаноци со одличен квалитет и опции, споделување на работниот екран на компјутерот, и виртуелна табла за цртање. Одлични за далечинско учење.

Веб апликации на Office Можност за креирање на документи во Word, Excel, Power Point и OneNote преку користење на вашиот омилен веб пребарувач.

Тимски страници       Споделувајте папки и документи со соучениците. Креирајте тимови, групи за учење или страници на клубови. Можност за креирање до 300 подсајтови.

 

Со Office 365, вие ќе имате два различни профили:  

1. Office 365.

Емаил. Ќе продолжите да го користите Microsoft Outlook Web App или Microsoft Outlook за да примате и испраќате емаил пораки од вашиот факултетски профил, но ќе се најавувате од следиот линк: https://outlook.com/eccfp.edu.mk – користете го истото корисничко име и внесете нова лозинка. [Доколку се користи ко-брендирање] Ве молиме забележете дека: Во Office 365 вие нема да го видите нашето лого, но Економскиот факултет – Прилеп сеуште го администрира овој профил.

  • Задолжително креирајте нова лозинка со најавување на https://eduupgrade.office365.com и следете ги овие упатствата
  • Штом ќе ја добиете лозинката, пристапете до вашиот емаил преку овој линк: https://outlook.com/eccfp.edu.mk.
  • Променете ја вашата емаил лозинка во секоја емаил апликација (вклучувајќи го и Outlook) кои ги користите на вашиот компјутер, таблет или мобилен телефон за да се совпаѓа со вашата нова Office  лозинка.
  • Зачувајте ја оваа адреса како букмарк- Outlook Web App за пристап до емаил и календар: https://outlook.com/eccfp.edu.mk

Споделување на папки (фајлови). Ќе го користиме SharePoint Online за споделување на документи. Ќе ја користиме Office веб апликацијата за креирање и читање на документи. [Опционално: Доколку во моментов користите SkyDrive во процесот на работењето, упатете на промените во процесот на работењето]

Моментални пораки и онлајн состаноци. Ќе го користиме Lync Online и за двете функции, моментални пораки и онлајн состаноци. [Опционално: Доколку во моментов користите Messenger во процесот на работењето, упатете на промените во процесот на работењето]

2. Персонален Microsoft профил.

Овој персонален профил ќе ви овозможи пристап до сите постоечки содржини на SkyDrive, Messanger, и останатите услуги овозможени од Microsoft. Ќе го користите истото корисничко име и старата лозинка која ја користевте за пристап до Live@edu. Ве молиме забележете дека Економскиот факултет – Прилеп повеќе не ги администрира овие профили. Користете го: https://account.live.com/ResetPassword.aspx за да ја ресетирате (промените) лозинката на вашиот личен (персонален) профил.

  • Логирајте се на SkyDrive користејќи го корисничкото име и лозинката од Live@edu
  • Зачувајте го линкот, односно букмаркирајте го SkyDrive: http://skydrive.com

Можно е да се јави потреба да ги комплетирате и следниве чекори доколку:

  • Користите Internet Explorer 7 или претходна верзија, ќе треба да го надоградите во некоја понова верзија од Internet Explorer
  • Користите Microsoft Outlook за да пристапите до вашите емаил пораки и користите Microsoft Office 2003 или претходна верзија, ќе треба да ја надоградите во Office Outlook 2007 или Outlook 2010 за да продолжите да го користите Outlook.

За повеќе информации за потребата од надоградување, проверете ја Checklist for users.

Доколку имате дополнителни прашања или потреба од помош, контактирајте го администраторот.


© Економски Факултет - Прилеп, 2007 - 2024. Сите права задржани.